Hírek

2021/12. Hírlevél

Az egyesület alapszabályának módosítására irányuló elektronikus szavazás sikeresen lezárult, a határozatképességhez szükséges szavazatokat megkaptuk. Így a mai nappal beadtuk a bírósághoz az alapszabály módosítási kérelmünket, miszerint az egyesület céljai közé „a természetvédelmi és környezetvédelmi szempontok érvényesítése” is bekerült. A z elnökség létszámát 5 főre emeltük, két új elnökségi tagunk Császári Attila és Horváth Gábor lett.

Újra a vezető sajtó hírekbe került a Kenderföldek egyik beruházása: az önkormányzat által tervezett „Balaton kapuja” fogadóépület és parkoló építése meghiúsulni látszik a Természetvédelmi egyesület által indított, és megnyert per miatt. Erről itt olvashatunk:

https://atlatszo.hu/kornyezet/2021/12/08/tihanyban-nyeresre-all-a-kornyezetvedelem-egyelore-maradnak-a-fak-nem-lesz-parkolo/

https://444.hu/2021/12/02/pert-nyertek-a-kornyezetvedo-civilek-tihanyban-a-polgarmester-verig-van-sertodve

Egyesületünk lehetőséget kapott a bemutatkozásra a Tihanyi Visszhangban, ami Tihany Önkormányzatának hivatalos lapja. Az újság linkje itt található, aminek 8. és 9. oldalán olvasható az interjú az elnökség két tagjával: 

http://tihany.hu/hu/hasznos-informaciok/tihanyi-visszhang-ujsag/2477-147-szam

Újabb a Kenderföldeket érintő módosítási javaslat került fel a falu honlapjára. Ebben a pár éve megépített és azóta gyomosodó, a Kenderföldeken áthaladó „összekötő út” nyomvonalának áthelyezéséről tesz javaslatot a polgármester. A tervezet leírását – ami Tihany honlapján elérhető – csatolom a hírlevél után. A benne található új nyomvonal megint nem tudható, hogy milyen koncepcióba illeszkedik, hisz átfogó rendezési elképzelés még mindig nem készült a terület egészéről. Így bárminemű módosítás, áthelyezés csak feleslegesen kidobott pénznek és energiának tűnik. Egyesületünkkel pedig semmilyen egyeztetést nem kezdeményezett a hivatal, ami sajnos már nem is meglepő számunkra. Ennek ellenére egyesületünk hivatalosan is leadta véleményét Tihany főépítészének a megadott határidőn belül, ezt tagjaink e-mailben megkapják.

terkep

Boldog Új Évet kívánunk!

Révbe Érünk Egyesület

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük