Hírek

2022/7. Hírlevél

Kedves Tagok!

Megtartottuk a tihanyi nyílt elnökségi ülésünket, ahol az elnökség mellett kb. 10 tagunk volt jelen.

Napirendi pontok:

  1. Lovarda területén épülő nyaralóházak: az előzetes vizsgálati dokumentációra 130 észrevétel érkezett a főépítészhez, ügyfélként egyesületünket és több környékbeli lakos felvettek. Az egyesületünk, mint ügyfél véleményt adott be. Emellett a veszprémi főépítésztől kért találkozót, amire nem érkezett még válasz, így ezt megismételjük.
  2. Bahart telekcsere kérése a révnél: napvilágra került egy Bahart tanulmány, amiben a tihanyi rév állomás épületeinek felújítását tervezi. Ezek az épületek a tervek szerint kultúrát kiszolgálást biztosítanának a környezetbe illő méretű épületekkel. A csatolt tervek alapján, ezt a tervet egyesületünk is elfogadhatónak, támogathatónak tartja. Az egyetlen aggályos része a tervnek, hogy a Bahart telekcserét tervez az önkormányzati telkekkel, és ez egybefüggő nagy területet adna ki a rév bejárat mindkét oldalán. Ez lehetőséget adhat a jövőben újabb építési telkek kialakítására itt.

    tervek-tihany
    latvanyterv-tihany
  3. Tihany új főépítésze: a tavaly őszi beadványunkra nem érkezett válasz, és mivel időközben a főépítész személye változott, tervezzük az új főépítésznél a bemutatkozást és a levél újbóli átadását.
  4. Egyesület megismertetése a faluban, a lakosok felé való kommunikáció: az önkormányzat gyakran minden fejlődés fő ellenzőjének, minden jó elrontójának állítja be egyesületünket. Ezt szeretnénk megcáfolni, egy rövid, tömör prospektuson fel szeretnénk sorolni céljainkat.  A tavalyi demostráció szórólapjához hasonló egy oldalas rövid összefoglalót gyártanánk.  Bara Ákos vállalta, hogy az ötletét – a pozitív megitélésünket elősegítendő – építész nyelven megfogalmazza, hogy mit is szeretne és támogatna egyesületünk a Kenderföldeken.
  5. Bemutatkozott Egri Orsolya, aki több budapesti városvédő civil szervezetben tevékenykedik, tapasztalatait megosztotta velünk.

Üdvözlettel:

Révbe Érünk Egyesület

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük