Hírek

3. Hírlevél kivonat

  1. Pénteken, április 30-án bejegyzésre került az egyesület, így már hivatalosan (visszamenő hatállyal március 16-tól) létezünk. A héte elején ez alapján tudunk bankszámlát is nyitni.
  2. Az Egyesület kezdeményezésének hatására a  tihanyi lakosok és  ingatlantulajdonosok körében az utóbbi évtizedek legaktívabb beszélgetése konzultációja alakult ki, politikai hovatartozástól függetlenül. A napi beszélgetések témája lett a Kenderföldek beruházás.
  3. A legutóbbi településrendezési módosítás (a beruházással szomszédos kis nádas ügyének) partnerségi egyeztetésérére egyesületünk összefogásának és mozgósításának köszönhetően, közel 60 lakossági és szervezeti vélemény érkezett a tihanyi főépítészhez.  Meglepő módon, nem csak a környéken nyaralók, hanem a helyi lakosok és több külsős szervezet is mellénk állt a nádas és a környék teljes átalakításának ellenzésében, sokakban ezzel a kis üggyel kapcsolatban tudatosult, mit terveznek a Kenderföldeken. Ez a beadvány szám példa nélküli a hivatal eddigi történetében, így biztos, hogy lesz visszhangja. Ezt erősítette több cikk is, ami mostanában jelent meg a beruházással kapcsolatban ( a cikkeket itt a honlapon megtaláljátok) . Ezekben egyesületünket is meghallgatták, így véleményünknek hangot tudtunk adni a sajtón keresztül is.
  4. A héten kétszer voltunk Tósoki Imre polgármesternél. A hétfői megbeszélésünkön világossá tettük számára, mi az egyesület célja, milyen ellenvetéseink vannak egy a környéket túlterhelő mega-beruházás ügyében.Az együttműködő légkör mellett azt is világossá tettük számára, hogy  számolnia kell a tagok és a környék erős ellenállásával, ha olyan beruházásra és olyan beépítésre ad lehetőséget, ami meghaladja a környék tűrőképességét.
  5. Pénteken ezután a következő találkozás alkalmával  polgármester úr bemutatta nekünk a révtől a THE kikötőig tartó kenderföldi terület  átfogó rendezési elképzeléseit. Az áltata elénk tárt látványtervet a Pagony Kft. készítette, akinek Dr. Herceg Ágnes a főtervezője, neves, több díjjal elismert tájépítész. A terv általunk megismert részleteit tagjainknak megírtuk.
  6. Ahogy megkapjuk a terveket, körbeküldjük tagjainknak. Ezután szeretnénk egy taggyűlést tartani, ahol kialakítanánk a tagság álláspontját a jövőben képviselendő irányról. A taggyűlésen módunk lesz a tagsági díj témáját is újra átbeszélni, ahogy erről a megalakuláskor döntöttünk.

Így most várjuk a terveket polgármester úrtól, és reméljük hamarosan tovább tudunk lépni, és új hírekkel, információkkal tudunk szolgálni.

Üdvözlettel:

Révbe Érünk Egyesület Elnöksége

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük