Hírek

2. Hírlevél kivonat

Tájékoztatni szeretnénk Önöket/Benneteket Egyesületünk működése kapcsán az alábbiakról:


Örömmel konstatáltuk, hogy időközben Egyesületünk  további új taggokkal bővült, valamint arról is, hogy ismereteink szerint az Egyesület által megfogalmazott kérdésekről mind a szűkebb ”kenederföldi” területet, mind Tihany egészét tekintve nagy számban értesültek a lakók és nyaralók.

Ahogy korábban említettük, tegnap, az előírt határidőben egy beadványt nyújtottunk be Bujdosó Judit főépítész részére, melyet tagjainknak elküldtünk.

Az immáron kéthónapos működésünk során megismert helyzetet kapcsán az alábbiakban foglalnánk össze:

Egy sor olyan beruházás merült fel, melyek külön-külön és együttesen is alapjaiban határozzák meg Tihany jövőjét, és változtatják meg azt visszafordíthatatlan módon. Meggyőződésünk, hogy ezt a pandémia kapcsán könnyített önkormányzati eljárás mögé rejtve, mindenféle lakossági részvétel nélkül, illetve egy, az egész terület vonatkozásában kialakított és átgondolt hatástanulmány hiányában nem lehet véghez vinni.
Erre tekintettel azt az elsődleges rövid távú célként tűztük ki, hogy eljárunk annak érdekében, hogy minél több részletet megismerjünk a tervezett beruházások vonatkozásában, és hogy azok kapcsán egy független szakértői kör által elkészüljön egy olyan hatástanulmány, mely az összes jövőbeni beruházás együttes hatását értékeli.

Ennek hiányában egy folyamatban levő beruházást sem tudunk támogatni, és a cél érdekében minden jogi és egyéb lehetőséget szándékunkban áll  megragadni.

Ha a hatástanulmány elkészítéséhez kapcsolódó ötlet vagy javaslat merül fel, köszönettel veszük azok megosztását.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük