Hírek

Demonstráció Tihany jövőjéért

Békésen és sikeresen zajlott le egyesületünk demonstrációja augusztus 14-én. A demonstráció célja  figyelemfelhívás volt a Kenderföldeken tevezett és tervezendő építkezések kihatásáról.

Célunk, hogy Tihany a gyerekeink és unokáink generációjának is élhető maradjon, hosszú távon fenntatható, minőségi életterte nyújtson  a helyi lakosoknak és a nyaralóknak egyaránt. Ehhez elengedhetelen, hogy a legszélesebb társadalmi nyilvánosság kísérje minden tihanyi beruházás tervezését és engedélyezését és ezeknek minden fázisát. Erre hívta fel a figyelmet a demonstráció, hisz olyan tervek kerültek napvilágra, amik messze nem ezeket a célokat tűzték ki a falu és a Kenderföldek fejlődési irányának. 

A demonstráción több, mint 400 résztvevő jelent meg, egytől egyik helyi lakosok és nyaralótulajdonosok. A felszólalók sorát Molnár György egyesületünk elnöke nyitotta meg. Őt követte Császsári Attila, helyi nyaralótulajdonos, Horváth Gábor, helyi lakos és Csáky-Maronyák Éva helyi festőművész. Mindegyikük felszólalását nagy egyetértésben és támogatással fogadta a hallgatóság, majd ezek után egy rövid párszáz méteres sétára indultunk a rév környékén. A demonstráció és az egyesület alapelve is a teljes politika mentesség, így sem pártok, sem politikai ügyek nem kerültek szóba, kizárólag Tihany élhető jövője volt a felszólalások és a demonstráció témája.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük