Hírek

2021/10. Hírlevél

Az augusztus végi közgyűlésünk óta, több izgalmas fejleményről tudunk beszámolni tagjainknak:

1. A Magyar Természetvédők Szövetsége augusztus végén jogi úton keresetet adott be a Balatoni Kapu látogatóközpont engedélyezése ellen, amelyben pereli, hogy a beruházás környezeti hatásvizsgálati kötelezettség alá tartozzon. Ezt nagyon alaposan, tárgyilagosan támasztja alá 12 oldalas keresetében, amelyet a hírlevélhez csatolunk.

A kereset ugyancsak kérelmezi az azonnali jogvédelemmel a halasztó hatály elrendelését, amely azt jelenti, hogy ez ügyben hozott bírósági döntésig nem folytatható a projekt.

2. A szeptember 23-án tartott Tihany község testületi ülésén újra napirendre került a kenderföldi kis nádas átminősítésének kérdése, amelyet egyesületünk kérésére, polgármester út levett a napirendről.

3. Nyilvánosságra került a napokban a Cordia beruházás első látványterve, ami több mint ijesztő és megdöbbentő. A látványterv itt tölthető le:

https://issuu.com/groupdyer/docs/210819_cordia_tihany_brochure

Pár elrettentő fotót ki is emelünk belőle. Ez ügyben az egyesület azonnali egyeztetést fog kérni Tihany polgármesterétől, a Veszprém megyei Főépítésztől és a beruházótól is.  Ezek a méretek jóval felülmúlják az élhető és nem nagyvárosias környezet fogalmát.

5. Újabb részletes feltáró cikk jelent meg a Kenderföldek ügyével kapcsolatban ezúttal a telex.hu portálon, ami az alábbi linken olvasható:

https://telex.hu/belfold/2021/09/24/tihany-kenderfoldek-beruhazas-onkormanyzat-balaton-kapu

Üdvözlettel:

Révbe Érünk Egyesület

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük